Hvad koster en Hundehvalp:           

 

Der har været forskellige debatter, om hvad en lille hvalp skal koste.

 

Mange hvalpekøbere er ikke klar over, hvor mange udgifter der er i forbindelse med seriøst hundeopdræt.

Helt forståeligt og derfor uddybes lidt her

 

Vi er et seriøst ærligt opdræt, som vælger sunde, socialt velfungerende, racetypiske smukke pudler efter vores egen smag.

Så kan smag temperament farver m.m. diskuteres. Det vigtigste for os er, at vores hvalpekøbere er glade for deres valg. At vi ved, hvalpenes nye ejere ønsker dem af hjertet.

Vi elsker vore små pudler, det er meget svært at sige farvel. Men når man føler i hjertet, at det er dejlige mennesker og gode hjem. Bliver det at sige farvel meget nemmere.

Seriøse hvalpekøbere og seriøse opdrættere.

 

Det er fuldtids job at være opdrætter. Allerede fra parringsdagen og til hvalpene ser dagens lys 9 uger efter, passer vi meget på vores tæver, overlader dem aldrig til sig selv.

Både mor og hvalpe får dyrlæge eftersyn, samme dag hvalpene er født.

I de 8 uger vi her efter har dem, er mor og hvalpe aldrig overladt til sig selv.

Når de begynder at løbe omkring, er de i hele huset sammen med de andre hunde.

Hvalpene får gå ture sammen med moderen, så de lære at gå i snor, til den dag de skal til deres nye hjem.

 

Hvis timelønnen skal gøres op i kroner og øre, kan man hurtigt regne ud, hvad den er.

 

Ingen seriøs opdrætter på små pudler spinder guld på hvalpe, som ofte føder 1 til 3 hvalpe.

 

Betaling for en parring samt rejsen til hannen,  da det som regel er tæven, som besøger hannen.

Tæven kan også gå tom.

 

Der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, selv om man vælger en DKK. Registreret hund. Alle opdrættere er ikke lige omhyggelige og  tillige er naturen lunefuld.
Tro aldrig på det Dkk skriver i deres blade, at hvis man køber en DKK hund, er man sikker på en sund og rask hund. Det kan ingen i verden garantere for. Det kan ligge i generne længere ude i fadere dyrene.
Er kun ren og skær propaganda, for at få flere penge i kassen. Der er mange der melder sig ud af DKK samt mange der melder sig ind. Men det er uvidenhed.

En billig hund kan være lige så sød, det er ganske rigtigt. Man kan glæde sig over at have sparet nogle penge på daværende tidsp.

Men hvis man ikke har råd til en racehund  med stamtavle, hvordan vil man så få råd til øvrige udgifter, der følger med, herunder dyrlæge udgifter. ( men på stamtavlen kan men se forfædrene i flere generationer )

 

Ingen opdrætter køre i dyre luksus biler.

 

Udover udgifter til stambogsføring og kennelmærke, dyrlæge udgifter, samt diverse tester og attester

 

Ekstra udgifter forbundet ved registrering af hund fra udlandet. rejseudgifter af samme.

 

Udgifter til udstilling, avls godkendelse, forsikring, indretning og vedligeholdelse af hus og have, hvalpekasser og hvalpegårde.

Alt udstyr så som klippemaskiner, kamme, sakse, shampoo, diverse olier til vedligeholdelse af pels, samt olier  indvortes. 

Ormekure, hunde pas, chipmærkning, vaccinationer, hundeudstyr, vask, rengøring, foder, annoncering, scanning og i nogle tilfælde kejsersnit, +  mange andre ting.

 

Oven i kommer det kæmpestore arbejde, at socialisere og aktivere hundene, samtidig med man har sit arbejde ved siden af. Jeg kender ingen seriøse hundeopdrættere, der udelukkende lever af at sælge hvalpe.

i øvrigt bryder jeg mig ikke om ordet sælge en lille uskyldig hvalp. Den har ikke bedt om at blive handelsvare.

Vi har pudler, fordi vi elsker pudler og det være sig også det der høre med, her under hvalpe. De små nusser ville vi gerne beholde selv, men vælger at glæde gode søde familier, der ønsker dem af hjertet.

 


Men tak fordi du ville læse dette.